UZ “Bobovac”

Našoj zadruzi vesele se svi- učenici naše škole te svi koji nas dođu posjetiti!

U sklopu projekta „Jabuka kraljica voća“, 18.9.2018. posjetili su nas učenici OŠ Veruda iz Pule. Više od 40 učenika uživalo je u višesatnim sadržajima branja jabuka, degustacije proizvoda od jabuka, upoznavanja izložbenog prostora UZ Bobovac te obilasku Medvjeđe staze.

 

Pripremanje zimnice – kuhanje pekmeza od šljiva, jabuka i dunja

 

Vrtićanci iz Čavala

Dječica iz dječjeg vrtića Čavlić iz Čavala posjetila su nas 6.11. 2018. god. Brali su jabuke, igrali se na igralištu, degustirali naše proizvode, igrali igru „Potraga za blagom“, posjetili su Medvjeđu stazu i ušće Kupice u Kupu. Nakon povratka u vrtić, poslali su nam osvrt svog izleta na koji smo vrlo ponosni.

 

Gosti s Raba

Velika grupa učenika stigla je u našu školu 9.listopada 2018. iz dalekog otoka Raba. Posjetili su nas učenici trećih razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab i to njih više od sedamdeset! Uživali su u branju jabuka, boravku u prirodi, igrama u okolišu škole i druženju. Kući su krenuli puni dojmova i sa željom da nas ponovno posjete!

 

Vrtićanci iz Marinića

Posjet dječjeg vrtića Marinići-zajedno sa svojim odgajateljicama uživali su u prirodi i aktivnostima koje smo im pripremili. Jabuke koje su nabrali nosili su u svoj vrtić te su rekli da će od njih kuhati pekmez.

 

Posjet učenika iz OŠ Malinska

Prvi puta na terensku nastavu u Brod Kupu stigli su učenici s otoka Krka iz OŠ Malinska. Njih 35 uživalo je u branju jabuka i aktivnostima na svježem zraku.

 

Dani jabuka

29.9.2018. godine održana je manifestacija Dani jabuka. Učenička zadruga Bobovac je kao i mnogih godina do sada bila suorganizator manifestacije. Na manifestaciji smo predstavljali i prodavali svoje proizvode. Neki od proizvoda bili su prerađevine od jabuka, šljiva i samoniklog bilja. Prodavali smo i jabuke koje su izrasle u našem voćnjaku, a koje su djeca ubrala i stavljala u vreće za prodaju. Osim prodaje proizvoda, predstavili smo svoju zadrugu i svoju školu. Bili smo i medijski popraćeni te smo snimili kratki prilog za Novu tv.

 

Advent u Delnicama

8. prosinca 2018. godine proizvode Učeničke zadruge Bobovac predstavili smo na Adventu u Delnicama. Nudili smo prerađevine od voća i bilja, nakit od keramike, ukrase za božićno drvce, adventske vjenčiće i prigodne čestitke. Nije bilo mnogo kupaca zbog velike hladnoće. Bez obzira na lošu prodaju, zadovoljni smo što smo predstavili svoje proizvode i što se naše ime našlo uz već poznate goranske proizvođače domaćih proizvoda.

 

Sara Kordiš, uč. i voditeljica UZ “Bobovac”

 

 

 

 

 

 

Povezani članci