Uvodna riječ

ana fotkaAna Mihelčić Šamec, ravnateljica

Osmijeh, radost ,suze, vika, borba, strah, neizvjesnost, ljubav, toplina, svađa, zagrljaj… I još mnogi osjećaji koji se međusobno isprepliću, ponekad i u jednom školskom satu. Ovim riječima mogla bih opisati, usudila bih se reći, svoj drugi dom i svoju drugu obitelj. Ali ipak, krenimo ispočetka kako biste, ukoliko već niste posjetili našu školu, prepoznali ljepotu te osjetili zajedništvo i timski rad koji krasi naš kolektiv.

Naša je škola smještena u dolini rijeke Kupe u Gorskom kotaru. S ukupno 41 učenikom i sedam razrednih odjela, najmanja smo goranska škola i jedina odgojno-brazovna ustanova u ovom kraju. Djelatnici, a i učenici škole, svakog se dana suočavaju s novim izazovima i problemima koje većina škola nema. Veselimo se svakom malom uspjehu, jer znamo koliko smo truda uložili i kolike smo barijere morali premostiti. Svaki dan nam je novi izazov, svako dijete nosimo u srcu. Sa svakim djetetom proživljavamo lijepe i tužne trenutke.

Usprkos nezavidnoj situaciji, škola je dobila brojne nagrade i priznanja – 1995. godine primili smo, od strane Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, nagradu za najljepši školski vrt. Priznanja za projekt “Odgoj i obrazovanje za okoliš” – priznanje RH i državne uprave, priznanje Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, priznanje Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja. Sudjelovali smo i u projektu „Eko- škola“ te smo 2012. godine stekli Zlatnu povelju.

Ove školske godine učitelji i učenici dogovorili su se da će se u glavnoj temi pozabaviti bojama . Naše misli, ideje i razmišljanja čitajte u nastavku.