Posjet Vukovaru

U četvrtak smo otišli na terensku nastavu u Vukovar. U Vukovaru smo učili o svemu što se događalo za vrijeme Domovinskoga rata.

Krenuli smo u 12 sati i 30 minuta  zajedno s Osnovnom školom Zvonka Cara iz Crikvenice. Vožnja je dugo trajala. U Vukovar smo stigli tek oko 20 sati navečer. Potom smo se smjestili u sobe i otišli na večeru. Na počinak smo otišli oko 23 sata.

Drugoga jutra, poslije doručka, imali smo dva, meni ne baš zanimljiva, predavanja. Nakon što smo u podne ručali otišli smo u Muzej Vučedol te posjetili dvorac Eltz. Tamo mi je bilo vrlo zanimljivo jer smo vidjeli vučedolsku golubicu, kosture i mnoge druge stvari. Nakon toga smo imali pauzu od 2 sata za individualno razgledavanje Vukovara.

Popodne je uslijedilo uređivanje za disko klub u koji smo krenuli oko 19 sati nakon večere. U disku smo se izvrsno zabavili, a izlazak je trajao do 21 sat.

Treći smo dan, nakon doručka, posjetili vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje, Ovčaru i vojarnu. Obilazili smo tenkove i gledali bombe. Sve to me se je vrlo dojmilo. Poslije ručka i zanimljivog kviza, krenuli smo kući i konačno stigli oko 22 sata.

Posjet Vukovaru smatram vrlo važnim i poučnim te bih preporučila svakome da ga posjeti.

Laura Gadanec, 8. razred

*Fotografija je preuzeta s Interneta.

Povezani članci