Moja majka

Na satu hrvatskog jezika, učenici 6. razreda imali su temu Moja majka. Radove pročitajte u nastavku…

Piše: Marin Obajdin

Moja mama ima smeđe oči. Obrve su joj rijetke, a usne tanke. Ima maleni nos i topao osmjeh. Zubi su joj bijeli kao snijeg, a visoka je kao bor. Punija je. Njezine ruke su tople kao i njezino srce. Moja majka ponekad nosi nakit, ali se ne šminka. Ne nosi potpetice već samo ravne cipele. Za mene je majka sve na svijetu jer njezine oči, njezin osmjeh, njezine oble ruke su sve što mene tješi.

 

Piše: Rebeka Rupar

Moja najdraža osoba na ovom svijetu je moja mama. Nju najviše volim. Moja mama ima smeđe oči, rijetke obrve i pune usne. Ima topao osmjeh. Nos joj je mali, a zubi bijeli. Moja mama je niska. Punija je. Ruke su joj nježne, lijepe i tople. Moja mama se često oblači u tajice i malo duže majice. Često nosi i nešto čipkasto. Ne nosi nakit i ne šminka se baš često. Nosi cipele na nisku petu. Kada me majka pogleda svojim očima, osjećam kao da sunce blista. Njezin osmjeh me potiče na smijeh. Kada me grli osjećam njezine tople ruke. Majka me tješi, oraspoložuje, ohrabruje i čini sve da se osjećam bolje.

 

Piše: Valentina Ramić

Moja majka zove se Silvana. Obrve su joj rijetke, usne su joj pune, a osmjeh topao i lijep. Nos joj je malen, zubi bijeli. Moja mama je niskog je stasa i mršava je. Ruke su joj nježne. Moja majka voli oblačiti tajice, traperice i uske majice. Od nakita voli nositi jedino naušnice i prstenje. Ne voli se šminkati i nosi cipele na nisku petu. Njezine oči, njezin osmjeh, njezine nježne ruke znače ljubav za mene. Jednoga dana kad odrastem i ja ću znati što znači biti majka. Uvijek ću pamtiti svoju majku i sjećati se njezine topline i nježnosti. Ona je meni sve na svijetu.

 

*fotografija je preuzeta s Interneta

Povezani članci