Iz Maroka s ljubavlju

U skolpu projekta Škole za Afriku donosimo vam pismo prijateljice iz Maroka – Loubne Khaddaoui.

m1

Drage Laura i Suzana,

         vrlo sam uzbuđena što vam pišem ovo pismo da bih vam rekla nešto o sebi, o svom životu i aktivnostima kojima se bavim. Moje je ime Loubna Khaddaoui i imam 18 godina. Iz Maroka sam i živim u Tinghiru.

         Želim vam reći nešto o svojoj obitelji. Imam četiri sestre i jednog brata. Tata je učitelj, a mama mi je kućanica. Imam mnogo prijatelja i u školi se bavimo različitim aktivnostima. Omiljeni mi je predmet matematika. Omiljeni hobi mi je crtanje i slikam predivne slike…

         Učim fiziku na Salah Eddine srednjoj školi i ove godine želim upisati preddiplomski studij. U razredu ima 35 učenika. Učimo fiziku, matematiku, prirodne znanosti, arapski, francuski i sportove. Naši su učitelji dobri.

         Članica sam dječjeg parlamenta i govorim o problemima u našoj školi i domu jer volim politiku.

         Što se tiče hrane, pripremamo mnogo ukusne hrane i jela. Petkom pripremamo kuskus koji je poznat u Maroku. Pripremamo i tajine, jelo koje se sastoji od ribe, piletine, salate i kruha. Volimo jesti povrće i voće. Pijemo čaj od metvice, kavu i negazirana pića.

         Bavim se različitim aktivnostima, slušam glazbu. Najviše volim sporu glazbu, klavir i gitaru. Prijatelji i ja za zabavu volimo odlaziti u planine, igrati igre i učimo.

         Najvažniji dan koji svake godine slavimo je Aid Aladha, to je religiozan blagdan kada uređujemo svoj dom, kupujemo novu odjeću, ujutro zakoljemo ovcu te posjećujemo prijatelje i rodbinu.

         Živim u Tinghiru, to je jedan od najljepših gradova u Maroku. Možete ga posjetiti. Ima mnogo planina, lijepih pogleda, drveća, palmi, rijeka, stabala maslina. Nalazi se na jugoistoku Maroka. Sviđa mi se, predivan je.

         Na kraju, volim vas Laura i Suzana, i vašu učiteljicu Sanju. Želim vam divan život. Nadam se da ćete mi napisati pismo jer ste moje nove prijateljice.

Sve najbolje, Loubna

Povezani članci