Izvješće s terenske nastave u Vukovar

U utorak 26. studenog 2019. kao i ostali 8. razredi diljem Hrvatske i naš je razred krenuo na planiranu terensku nastavu u Vukovar, grad heroj.

Krenulo je nas troje osmaša, David, Elvis i ja, u pratnji učiteljice Matematike, naše razrednice Nikoline Šneler.

Put autobusom bio dug i naporan i počeo je u Brodu na Kupi u 4 sata ujutro. U autobusu sam upoznala dvije djevojke iz OŠ Belveder iz Rijeke Stefaniju i Liv s kojima sam se sprijateljila.

Posjetili smo Memorijalni centar Domovinskoga rata i tamo odslušali predavanje te se potom smjestili u hotel. Nakon večere imali smo slobodnu večer u disko klubu u kojem smo se odlično zabavili.

Drugi dan, nakon doručka, posjetili smo sve važne spomen lokacije: groblje na Ovčari, Trpinjsku cestu, muzej, vukovarsku bolnicu te smo s nekim vojnim zapovjednikom razgledali razne vrste oružja: mine, bombe, puške, no to je ipak više zanimalo dečke iz mog razreda. Posebno me se je dojmio vukovarski toranj, kojem smo željeli prići, ali je trenutno obnova u tijeku.

Tog drugog dana, oko 16 sati popodne uputili smo se svojim domovima. Nakon dugog putovanja, uz malo drijemanja, osmosatno putovanje nešto brže je prošlo te smo kući stigli prije ponoći.

 

Suzana Litanj, 8. razred

Povezani članci