Intervju s učiteljicom Prirode i Biologije Sarom Ružić

Intervju vodile učenice 8. razreda Rebeka Rupar i Keti Ivanišević

*

Rebeka: Molimo Vas da nam se predstavite.

Učiteljica Sara: Moje ime je Sara Ružić i radim na radnom mjestu učiteljice Prirode i Biologije.

Rebeka: Kako ste odlučili postati učiteljica Prirode i Biologije?

Učiteljica Sara: Ja sam zapravo završila učiteljski studij za učiteljicu razredne nastave, ali trenutno radim na radnom mjestu učitelja Prirode i Biologije.

Rebeka: Sviđa li Vam se posao koji radite?

Učiteljica Sara: Jako mi se sviđa. Sviđaju mi se općenito poslovi koji uključuju rad s djecom i rad s ljudima, a to je nešto što sam oduvijek željela.

Rebeka: Je li Vam fakultet bio težak?

Učiteljica Sara: Pa, sada kada razmišljam s odmakom o tome, nije bio težak. Bilo je trenutaka koji su bili malo teži od ostalih, ali ništa strašno. Kada razmišljam o fakultetu, prvo se sjetim  da je to vrijeme bilo  jako zabavno i zanimljivo.

Rebeka: Vodite li neku zadrugu i kako se ona naziva?

Učiteljica Sara: Vodim, i vi to znate !…(smijeh) Vodim Učeničku zadrugu Bobovac tu u OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi.

Rebeka: Imate li mnogo posla u Zadruzi?

Učiteljica Sara: Imam, s time da sam relativno nova u tome, pa mi je većina stvari koje radim nova i mnogo mi učenici pomažu oko poslova u Zadruzi, a tako ja puno brže učim.

Rebeka: Opišite ukratko svoj životni put.

Učiteljica Sara: Kratko?…(smijeh)…Već sam u osnovnoj školi razmišljala o tome kako bih jednog dana voljela postati učiteljica i raditi s djecom, iako mi nekako u srednjoj to nije bila misao vodilja jer sam zavrila srednju ekonomsku školu, ali nakon toga sam ipak odlučila upisati Učiteljski fakultet i završiti razrednu nastavu. Sve što radim i izvan Škole vezano je za djecu i za ljude i tako da je taj rad nekako obilježio moj život, do sada.

Rebeka: Sviđa li Vam se u našoj školi biti učiteljica?

Učiteljica Sara: Sviđa mi se biti učiteljica u vašoj Školi jer mislim da je moja komunikacija s učenicima za sada dobra, nemam nikakvih poteškoća, jako je zabavno i mogu reći da sam mnogo toga naučila od vas.

Rebeka: Jeste li radili u nekoj drugoj školi prije naše, OŠ Frana Krste Frankopana?

Učiteljica Sara: Jesam. Radila sam u dvije škole, ovo mi je treća škola. Radila sam u OŠ dr. Branimira Markovića u Ravnoj Gori i radila sam u OŠ Skrad.

Rebeka: Što biste poručili našim učenicima?

Učiteljica Sara: Poručila bi im, što se nastave tiče, da bi ponekad trebali malo više učiti, a u životu bi im poručila da pokušaju biti zadovoljni i sretni, te da se trud uvijek isplati i da bi se trebali truditi oko nečega što žele u životu.

Rebeka: Hvala Vam na razgovoru.

Učiteljica Sara: Hvala vama.

Povezani članci