II. simpozij – koraci za budućnost bez nasilja

Simpozij 1 20. studenoga 2014. pedagoginja Škole Ingrid Šimičić predstavljala je našu Školu na II. simpoziju Koraci za budućnost bez nasilja – nasilje i mladi, u organizaciji Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.

Plakatom pod nazivom „Uspjesi Učeničke zadruge u sprječavanju neželjenih oblika ponašanja“, pedagoginja je prisutnima prikazala rad i velike uspjehe Učeničke zadruge Bobovac“ koju izuzetno uspješno, sa puno ljubavi i kreativnosti vodi naša učiteljica Željka Podnar.

Kao što se može vidjeti plakat je načinjen od raznih uradaka Učeničke zadruge – čestitke od tehnike savijanja papira, keramičke jabučice, zahvalnica sa sudjelovanja na smotri učeničkih zadruga, članak iz Novog lista, medalja i fotografije kao dokaz upornog rada vrijednih ručica naših učenika.

Simpozij 4Bilo je tu sudionika koji su pohvalili Zadrugu i njezine proizvode, sudionika kojima je Škola poznata putem terenske nastave te sudionika koji su tražili kontakte za našu Školu.
Ovaj događaj predstavlja jedno novo iskustvo, iskustvo kojim smo se mogli pohvaliti i promovirati, a nešto novoga i saznati.

Simpozij 3Naime, sav navedeni rad u Zadruzi uvelike djeluje na razvoj učeničkih vještina i novih spoznaja. Djeluje na: timski rad, vrijednost nagrade kao poticaja, vrijednost rada u zajednici, stremljenje ka zajedničkim ciljevima, usmjeravanje pažnje na nešto pozitivno, itd. Sve je to važno jer djelovanje u Zadruzi je način odvlačenja učenika od neželjenih ponašanja, od ponašanja koja vode ka lošem i društveno neprihvatljivom.Simpozij 2

Od tridesetak plakata i postera, naš plakat je izabran među pet nagrađenih s čime se posebno ponosimo.

Ingrid Šimičić, prof.

Povezani članci