Državna smotra učeničkih zadruga

Piše: Laura Gadanec
Fotografije: redakcija

14. svibnja 2015. krenuli smo na smotru učeničkih zadruga u Zagreb. Naš domar Mile nas je vozio do benzinske crpke u Ravnoj Gori odakle smo dalje putovali autobusom zajedno s ostalim učeničkim zadrugama.

Kada smo stigli do našeg hostela, najprije smo uzeli kovčege i otišli se smjestiti u sobu, nakon toga smo išli ostaviti stvari zadruge u Boćarski dom gdje se održavala smotra. U petak u jutro postavili smo štand te pogledali i poslušali otvorenje. Nakon toga smo čekali da dođe komisija. Činilo nam se kao da smo čekali cijelu vječnost. Kad je komisija napokon stigla, ispričali smo sve o našoj Dolini leptira i vrstama leptira koji ondje žive. Otišli smo na ručak, a poslije u zoološki vrt do kojeg smo se vozili tramvajem. Tamo smo vidjeli razne životinje. Neke od njih su vidra, bjeloglavi sup, tuljani… Nakon posjeta zoološkom vrtu, vratili smo se u hostel na večeru. U sobi smo igrali igru „5 sekundi“, od igranja se umorili i zaspali. U subotu ujutro ustali smo u sedam sati, odjenuli se, doručkovali i krenuli u razgledavanje Zagreba. Bili smo na Trgu bana Jelačića, na uspinjači, na Markovom trgu, u kafiću „Ivica i Marica“… Na kraju dana vratili smo se u Boćarski dom, pospremili štand i poslušali zatvaranje. Dobili smo zahvalnice.

Na državnoj smotri učeničkih zadruga bio je još i učenik Matija Damić te učiteljice Željka Podnar i Veronika Crnić-Zagoršćak.

Bilo mi je jako, jako lijepo i zabavno. Željela bih to ponoviti.

Povezani članci