Dani jabuka u Brodu na Kupi

U nedjelju 15. rujna 2019. održani su Dani jabuka u Brodu na Kupi.

Već u 11 sati ujutro našli smo se ispred Škole i u Zadruzi pokupili stvari za prodaju. Potom smo otišli do centra mjesta i pripremili stol na kojem smo izložili proizvode: med od maslačka, sok od bazge, mente, keramiku, pekmez itd.

Nismo se još ni raspremili, a već je došao prvi kupac. Nakon prvog kupca došle su neke starije gospođe i kupile mnogo naših proizvoda. Uskoro nas je posjetio i učenik 8. razreda David i bivši učenik naše Škole Matija koji je sada srednjoškolac.

Malo kasnije stigao je autobus s ljudima iz Doma za starije i tada smo prodali većinu proizvoda. Snježana i Danijela bile su blagajnice i spremale novac. Prehrambeni proizvodi poput pekmeza, jabuka i jabučnog octa, bolje su se prodavali u odnosu na nakit od keramike. S nama su u prodaji učestvovali i učiteljica 4. razreda Marija Tonković i vjeroučitelj Ivan Jakšinić.

Prodaja je trajala do 16 sati, te smo se nakon zanimljivog i uspješnog dana vratili kućama, odnijevši prije toga u Školu proizvode koje nismo uspjeli prodati. Takvih je proizvoda, na naše zadovoljstvo, bilo jako malo.

 

Suzana Litanj, 8. razred

Povezani članci