Riječ odgovorne urednice, Ane Derenčinović Shala

Dragi čitatelji!
U trećem broju našeg školskog časopisa Crv, čija je realizacija započela već u listopadu 2018. godine predstavljamo vam temu Brojevi. Tema je obuhvaćena školskim Projektom te će njihov značaj, ali i simbolika biti prikazana putem vijesti i izvješća brojnih nastavnih i izvannastavnih aktivnosti. Što zapravo predstavlja ,,Broj” u našim životima? Vrijedi li manji broj ponekad više od većega, je li manja škola manje vrijedna jer broji manje učenika od drugih, većih škola, koje barataju mnogostruko većim ciframa. Ili je to prednost koja pruža veći broj mogućnosti i otvara put većem napretku individualnim pristupom?
Prema broju naših aktivnosti, dragi čitatelji, prosudite sami.
Pišemo, fotografiramo, koristimo razne kreativne tehnike, razvijamo informacijsku pismenost udarajući time temelj cjeloživotnom obrazovanju.
Puštamo vas da uronite u naš svijet, otkrijte knjiške priče, radionice koje su održane u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka, suradnicama Verenom Tibljaš i Tinom Babić, i našom knjižničarkom Tinom Majnarić te shvatite važnost, zašto svake godine ujesen sadimo šafrane. Ostavljamo vas da zavirite u svijet priča koje su nam ispričali pisci Zlatko Krilić, Božica Brkan i Davor Grgurić, inspirirani posjetom Kupskoj dolini i našoj maloj OŠ Frana Krste Frankopana u Brodu na Kupi.
Ističemo i rad naše nadaleko poznate Učeničke zadruge Bobovac, osnovane 2001. godine s ciljem očuvanja i promoviranja autohtonih sorti jabuka, koja se još i uz keramiku bavi nizom drugih aktivnosti, a vodi je učiteljica Prirode i Biologije Sara Kordiš.
Surađujemo s djelatnicima Prirodoslovnog muzeja Rijeka u Kaštelu Zrinskih čiji je postav neiscrpna inspiracija i riznica znanja.
Najveća prednost naše Škole nije broj učenika. Najveća prednost je multikulturalno okružje u kojem žive i surađuju hrvatske, romske i slovenske zajednice, ruku pod ruku, otkrivajući ljepotu suživota, koja promičući različitost, promiče i temeljne ljudske vrijednosti: ljubav, oprost, različitost i toleranciju drugog i drugačijeg.
Čitajte nas! 

 

Ana Derenčinović Shala, urednica školskog časopisa Crv